Vinogradi obitelji Jakobović iznad Brodskog Stupnika s razlogom spadaju u najcjenjenije položaje slavonskih vinogorja. Vinarija je stekla ugled nizom brižno odnjegovanih crvenih vina.
Jakob Mati
Novi je izazov bio ponuditi izvornu snagu probranog slavonskog grožđa berbe 2014. u lakšem pjenušavom ružičastom izdanju: podatnost i mekoća chardonnaya zaokružena toplinom syraha. Elegantna je zlatnožuta boja posljedica trogodišnjeg odležavanja čime je naglašena kompleksnost ovog osebujnog pjenušca. Voćne arome svježih citrusa i zrelih marelica, privlačni akcenti brioša čine pjenušac Mati izvrsnim aperitivom. Jela od riba i bijeloga mesa, ili selekcija sireva najbolji su dokaz kako vrhunski pjenušci mogu pratiti zahtjevne objede kroz sve slijedove. Mati je pitak, slojevit i skladan pjenušac, vino stvoreno za enološki doživljaj.
Jakob Syrah
Iz berbe 2012. i 2013. probrali smo sortu syrah kako bismo pokazali koji su dometi klasične francuske sorte na slavonskom terroiru. Od maceracije koja s cold soakingom traje 18 dana do 16 mjeseci odležavanja u slavonskom hrastu brižna njega razvija herbalne i paprene mirise, potom arome crnog bobičastog voća uz diskretne mineralne akcente. Posluženo na 18°C snaga i sklad ovog vina stvorena je za raznovrsne gastronomske doživljaje, osobito uz jela od janjetine i meso sa žara.
Jakob Cuvée
Berba 2013. urodila je iznimnom kakvoćom cabernet sauvignona, merlota i cabernet franca. U jednakim omjerima svaka od njih iskazala je svoje sortne potencijale. Šesnaest mjeseci odležavali su u bačvama francuskog i slavonskog hrasta. Ovaj cuvée krasi duboka rubinska boja i zanosne voćne arome, osobito trešanja, ribizla i suhih šljiva uz tragove karamela. Aromatsko bogatstvo razvijat će se i rasti će još dugi niz godina. Tko želi već sada uživati gastronomski sklad pronaći će uz pačje i guščje pečenke, meso sa žara i odležale odreske, a Jakob Cuvée uputno je poslužiti na temperaturi od 16°C.
Jakob Cuvée
(Cabernet franc/Cabernet sauvignon)
Ovo elegantno vino tamnoljubičaste boje odležano u najboljim hrastovim bačvama karakterizira miris slatke šljive, duhana i crnog ribizla. U okusu nota gorke čokolade i maline što ga čini zadivljujućim vinom. Okus je zaokružen, raskošan, koncentriran te svilenkaste teksture s finim taninima. Temperatura serviranja 14 – 16 °C. Piti uz zrele sireve, odležano meso, ramstek, jela od divljači.
Jakob Blue label
Iz berbe 2014. i 2015. za našu plavu etiketu probran je cabernet sauvignon zaokružen malim postotkom merlota i cabernet franca i šestomjesečnim odležavanjem u slavonskom hrastu. Privlačna rubinska boja vodi nas do voćnih aroma i elegantnih taninskih nota. Vino koje je istovremeno svježe i pitko, ali i puno, izvrsno će se složiti s velikim brojem jela a osobito s vrhunskim gulašima od gljiva ili divljači, poslužen na temperaturi od 18°C.
Jakob Pave
Sklad ovog vinskog trojca Charmat metodom je odnjegovan u zanosni ružičasti pjenušac koji odiše svježinom i mirisom šumskih jagoda uz bogate voćne arome u okusu. Jakob Pave savršen je aperitiv i odlična pratnja laganom ljetnom objedu.
- Distributeri
- Restorani
ZAGREB:
VRUTAK d.o.o.
Vodovodna 20a
Tel: +385(0)1/3643-701, 3643-705, 3643-706
Email: vrutak@vrutak.hr
www.vrutak.hr
PUNI SEPET d.o.o.
Šetalište 150. brigade 8
Tel: + 385 (0) 91 761 47 25
Email: zoran@punisepet.hr
DROPI DISTRIBUCIJA d.o.o.
Krešićeva 32
Tel: + 385 (0) 1 2308 017. (0) 98 382 502
Email: festival@vino.com.hr
Facebook
BRZA DISTRIBUCIJA d.o.o.
Oreškovićeva 8/1
Tel: + 385 (0) 91 330 0125
VINTESA d.o.o.
Vlaška 73
Tel: + 385 (0) 1 5621 081
Email: info@vintesa.hr
www.vintesa.hr
SPLIT
NEVERGREEN d.o.o.
Cvijetna 2
Tel: + 385 (0) 91 620 8299
Facebook
EDICO d.o.o.
Prilaz braće Kaliterna 6
Tel: + 385 (0) 21 314 800
Email: edicoposao@yahoo.com
www.vinoteka.hr
DUBROVNIK
JELA PLUS d.o o.
Podgaj 5, Mokošica
Tel: + 385 (0) 20 456 220
Email: jelaplus.vina@gmail.com
www.jelaplus.hr
Zagreb
TRILOGIJA
BALTAZAR
DUBRAVKIN PUT
OKRUGLJAK
MANO
Karlovac
KASTEL
Hvar
MEDITERRANEO
Hvar – Palmižana
ZORI
Šolta – Maslinica
MARTINIS MARCHI
ŠIŠMIŠ
Split
MAZZGOON
DIOCLETIAN’S WINE HOUSE
PORTOFINO
ZOI
CHOPS GRILL
AUGUBIO CONGO
BRASSERIE ON 7
ZINFANDEL
Trogir
Konoba TRS
Dubrovnik
NAUTIKA
Rab
AGATINI VRTOVI, Hotel Arbiana