VINA
aromatsko bogatstvo brižno njegovanog vina

Vinogradi obitelji Jakobović iznad Brodskog Stupnika s razlogom spadaju u najcjenjenije položaje slavonskih vinogorja. Vinarija je stekla ugled nizom brižno odnjegovanih crvenih vina.

Jakob Cuvée

Berba 2013. urodila je iznimnom kakvoćom cabernet sauvignona, merlota i cabernet franca. U jednakim omjerima svaka od njih iskazala je svoje sortne potencijale. Šesnaest mjeseci odležavali su u bačvama francuskog i slavonskog hrasta. Ovaj cuvée krasi duboka rubinska boja i zanosne voćne arome, osobito trešanja, ribizla i suhih šljiva uz tragove karamela. Aromatsko bogatstvo razvijat će se i rasti će još dugi niz godina. Tko želi već sada uživati gastronomski sklad pronaći će uz pačje i guščje pečenke, meso sa žara i odležale odreske, a Jakob Cuvée uputno je poslužiti na temperaturi od 16°C.

Jakob Syrah

Iz berbe 2012. i 2013. probrali smo sortu syrah kako bismo pokazali koji su dometi klasične francuske sorte na slavonskom terroiru. Od maceracije koja s cold soakingom traje 18 dana do 16 mjeseci odležavanja u slavonskom hrastu brižna njega razvija herbalne i paprene mirise, potom arome crnog bobičastog voća uz diskretne mineralne akcente. Posluženo na 18°C snaga i sklad ovog vina stvorena je za raznovrsne gastronomske doživljaje, osobito uz jela od janjetine i meso sa žara.

Jakob Blue label

Iz berbe 2014. i 2015. za našu plavu etiketu probran je cabernet sauvignon zaokružen malim postotkom merlota i cabernet franca i šestomjesečnim odležavanjem u slavonskom hrastu. Privlačna rubinska boja vodi nas do voćnih aroma i elegantnih taninskih nota. Vino koje je istovremeno svježe i pitko, ali i puno, izvrsno će se složiti s velikim brojem jela a osobito s vrhunskim gulašima od gljiva ili divljači, poslužen na temperaturi od 18°C.  

 

Jakob Pave

Sklad ovog vinskog trojca Charmat metodom je odnjegovan u zanosni ružičasti pjenušac koji odiše svježinom i mirisom šumskih jagoda uz bogate voćne arome u okusu. Jakob Pave savršen je aperitiv i odlična pratnja laganom ljetnom objedu.

Jakob Mati

Novi je izazov bio ponuditi izvornu snagu probranog slavonskog grožđa berbe 2014. u lakšem pjenušavom ružičastom izdanju: podatnost i mekoća chardonnaya zaokružena toplinom syraha. Elegantna je zlatnožuta boja posljedica trogodišnjeg odležavanja čime je naglašena kompleksnost ovog osebujnog pjenušca. Voćne arome svježih citrusa i zrelih marelica, privlačni akcenti brioša čine pjenušac Mati izvrsnim aperitivom. Jela od riba i bijeloga mesa, ili selekcija sireva najbolji su dokaz kako vrhunski pjenušci mogu pratiti zahtjevne objede kroz sve slijedove. Mati je pitak, slojevit i skladan pjenušac, vino stvoreno za enološki doživljaj.

  • Distributeri
  • Restorani

ZAGREB:

VRUTAK d.o.o.
Vodovodna 20a
Tel: +385(0)1/3643-701, 3643-705, 3643-706
Email: vrutak@vrutak.hr
www.vrutak.hr

PUNI SEPET d.o.o. 
Šetalište 150. brigade 8 
Tel: + 385 (0) 91 761 47 25 
Email: zoran@punisepet.hr

DROPI DISTRIBUCIJA d.o.o. 
Krešićeva 32 
Tel: + 385 (0) 1 2308 017. (0) 98 382 502
Email: festival@vino.com.hr  
Facebook

BRZA DISTRIBUCIJA d.o.o. 
Oreškovićeva 8/1 
Tel: + 385 (0) 91 330 0125

VINTESA d.o.o.  
Vlaška 73 
Tel: + 385 (0) 1 5621 081 
Email: info@vintesa.hr 
www.vintesa.hr

SPLIT

NEVERGREEN d.o.o. 
Cvijetna 2 
Tel: + 385 (0) 91 620 8299 
Facebook

EDICO d.o.o. 
Prilaz braće Kaliterna 6 
Tel: + 385 (0) 21 314 800 
Email: edicoposao@yahoo.com 
www.vinoteka.hr

DUBROVNIK

JELA PLUS d.o o.  
Podgaj 5, Mokošica 
Tel: + 385 (0) 20 456 220 
Email: jelaplus.vina@gmail.com 
www.jelaplus.hr

Zagreb 
TRILOGIJA
BALTAZAR 
DUBRAVKIN PUT 
OKRUGLJAK
MANO

Karlovac 
KASTEL

Hvar 
MEDITERRANEO

Hvar – Palmižana 
ZORI

Šolta – Maslinica 
MARTINIS MARCHI  
ŠIŠMIŠ

Split 
MAZZGOON
DIOCLETIAN’S WINE HOUSE 
PORTOFINO 
ZOI 
CHOPS  GRILL  
AUGUBIO CONGO 
BRASSERIE ON 7 
ZINFANDEL  

Trogir 
Konoba TRS 

Dubrovnik 
NAUTIKA

Rab
AGATINI VRTOVI, Hotel Arbiana