Diam Bouchage kreira, proizvodi i diljem svijeta distribuira tehničke plutene čepove za mirna vina (Diam), pjenušce (Mytik Diam) i jaka alkoholna pića (Altop).
Diam Bouchage je dio grupacije OENEO, koja u svijetu vina djeluje u dva pravca: proizvodnja vina (bačvarija Seguin Moreau – Vivelys) i čepovi za vino (Diam Bouchage).
DISTRIBUCIJA DIAM ČEPA U HRVATSKOJ
Pluteni čep je interakcija s ljubiteljima vina, on ističe vinara kao nekoga tko promišlja o svojim kupcima. Odabirom DIAM plutenih čepova garantirate ljubiteljima vina da će ono ostati upravo onakvo kakvim ste ga zamislili. Budite i vi dio priče koja se distribuira u više od 55 zemalja diljem svijeta.
A kako postati dio te priče i opušteno se posvetiti svome vinu, znajući da je ono sigurno i da će sačuvati jedinstvenu kvalitetu i izvrsnost, za Hrvatsku brinu Vina Jakob d.o.o.
Čep je za vinara mnogo više od običnog zatvarača – to je završni dio koji zaokružuje sav trud koji proizvodnja vina iziskuje. Svako je vino specifično samo za sebe i kako bi kroz odležavanje u boci razvilo svoj puni potencijal i zadržalo aromatski profil, nužno je imati čep koji će to omogućiti.
Upravo zato u tvrtki Diam Bouchage svaki dan radi na osiguranju kvalitete koja jamči elastičnost, mehanička svojstva, kontroliranu propusnost kisika i senzorsku neutralnost svakog čepa.
Diam, Mytik Diam i Altop su tehnološki čepovi proizvedeni jedinstvenom tehnologijom koja jamči besprijekornu senzoričku neutralnost i potpunu sljedivost svakog proizvedenog čepa.
Svaki tip čepa ima svoju jedinstvenu formulu posebno kreiranu za potpunu kontrolu dozrijevanja vaših vina.
Čepovi DIAM proizvode se patentiranim postupkom od prirodnog, najfinije mljevenog pluta
DIAM ne sadrži molekule zloglasnog 2,4,6 TCA
Preko 100 nepoželjnih spojeva prisutnih u plutu uklonjeno je procesom proizvodnje u kolonama s CO2
Mogućnost kontrole dozrijevanja vina putem tri nivoa propusnosti kisika
U svakoj boci čep je potpuno identičan
DIAM čepovi čuvaju osobnost vašeg vina
Oeneo grupa u lipnju 2018. godine osvojila je zlatnu nagradu za izvrsnost Francusko-američke gospodarske komore u San Franciscu.
Ovaj patentirani proces vodi računa o okolišu i koristi kolone sa superkritičnim CO₂ za ekstrakciju preko 100 tvari prisutnih u plutu koje utječu na senzoriku vina – među ostalim i ozloglašeni TCA – čuveni miris po čepu
4. MODELIRANJE ČEPOVA
U svrhu očuvanja trajnosti i konzistencije čepova tijekom perioda odležavanja vina, koriste se mikrosfere – specifične samo za Diam čepove. One se dodaju u smjesu mljevene plutene mase, vode i tvari za povezivanje. Cijela se smjesa potom oblikuje u kalupe i suši u posebnim sušarama.
5. OBRADA I TISAK LOGOTIPA
Specijalnim brušenjem podešava se promjer čepova, potom se masa reže na željenu dužinu i završava se finom obradom rubova. Čepovi se potom finaliziraju laserskim tiskanjem logotipova specifično rađenih za svakog kupca osobno.
6. KONTROLA KVALITETE
Svaka se serija čepova prije pakiranja detaljno ispituje, a uzorci od svake se čuvaju u laboratoriju.